ترانزیت داخلی

به سایت شرکت الیت آریا جم ارائه دهنده خدمات ترانزیت خوش آمدید.جهت کسب اطلاعات در مورد ترانزیت داخلی تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

نمایندگیهای این شرکت در سرتاسر ایران آماده ارائه خدمات در کمترین زمان ممکن به تجار و صاحبین محترم کالا در حوزه ترانزیت داخلی (مناطق آزاد و منطقه ویژه اقتصادی ایران) و خارجی است. شبکه کارگزاران محلی شرکت الیت آریا جم در بنادر مهم ،نقاط مرزی و گمرکی کشور از قبیل بندرعباس، بندربوشهر، بندرخرمشهر، مناطق ویژه اقتصادی، سلفچگان، تهران، فرودگاه امام خمینی، اصفهان و…. مستقر هستند. این شرکت علاوه بر تجار و شرکتهای خصوصی در امور ترانزیت با شرکتهای :

توسعه و تجهیزات خاتم، تحکیم دریا، پرشیا خودرو، ایندامین سایپا، شرکت رنو پارس، پمپ و فرمان طوس، ایران دارو، ایران دانتکس، دکتر عبیدی، باندهای پزشکی ایران، بیو دارو، پاک رخ، پزشکی جلال آرا، پتروشیمی رجال، پتروشیمی فجر، پتروپارس، فرافن گاز، اروند پلاستیک، آلومینیوم المهدی و آلومینیوم ایران و تعاونی ها و کارخانجات تولیدی در طول فعالیت همکاری داشته است .

از انواع خدمات شرکت الیت اریا می توان به ترانزیت خارجی و…اشاره کرد.

ترانزیت داخلی چیست

معنای ترانزیت با واردات و صادرات کالا پیوند خورده است.می توان معنای زیادی را برای ترانزیت ارائه داد اما در یک نگاه کلی می توان گفت؛کالایی که از سوی یک فروشنده یا تولید کننده به مقصدی( در اینجا داخل کشور) فرستاده می شود و هنوز در مسیر هست و به دست خریدار یا سفارش دهنده نرسیده، ترانزیت گفته می شود. کمتر کسی است که کلمه ترانزیت به گوشش نخورده باشد اما زمانی که شما در حوزه واردات  و یا صادرات کالا فعالیت می کنید یا یک تولید کننده یا تاجر موفق در عرصه بین المللی هستید، ترانزیت برایتان از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.

ترانزیت بطور کل دو نوع است:

  • ترانزیت داخلی
  • ترانزیت خارجی یا بین المللی
وقتی از ترانزیت داخلی صحبت میکنیم منظورمان جابجایی کالایی در تناژ بالا  و در داخل مرز های کشور از نقطه ای به نقطه دیگر است که معمولا بواسطه حمل و نقل زمینی انجام می شود.
 
وسایل نقلیه ای که در این نوع جابجایی داخلی کالا مورد استفاده قرار می گیرند:

  1. کمپرسی
  2. ترانزیت چادری
  3. انواع کامیون ها و تریلی ها.
البته در مواقعی نیز در ترانزیت داخلی از ترانزیت ریلی (قطار) استفاده میشود که بیشتر مواد اولیه سنگین کارخانه جات و مواد اولیه ساخت و ساز  را شامل می شود.
تمامی قوانین و تشریفات گمرکی برای ترانزیت های داخلی نیز بکار میرود.بررسی ها جهت تطابق کالا با اظهار نامه در گمرک انجام میگیرد و در صورت عدم مقایرت اجازه نامه صادر شده و کالا به سمت مقصد روانه می شود.
در اینجا هم مانند ترانزیت خارجی، در صورتی که بار ترانزیت در موعد مقرر شده به گمرک مقصد نرسیده باشد به عنوان کالای قاچاق در نظر گرفته می شود.و تنها روی دادن حادثه ای برای بار ترانزیتی در مسیر مبدا به مقصد این تاخیر زمانی را بلا مانع می کند.

انواع ترانزیت داخلی

عموما در بین مردم این طور تصور می شود که حمل بار های سنگین بوسیله تریلی ها و کامیون ها ترانزیت نامیده می شود اما این فقط یک نوع از ترانزیت محسوب می شود و ما اونواع دیگر ترانزیت داریم که در زیر به آنها اشاره می کنیم:

  • ترانزیت زمینی: این نوع ترانزیت حمل بار های سنگین در تناژ بالا را بوسیله کمپرسی ها ، تریلی ها و کامیون ها را شامل می شود . البته همانطور که گفته شد ترانزیت ریلی هم بخشی از ترانزیت زمینی است که به حمل بار در حجم بسیار بالاتری اختصاص داده می شود و عموما بارهای مواد اولیه کارخانه جات و یا وسایل سنگین ساختمانی از این طریق ترانزیت می شوند.
  • ترانزیت دریایی: ترانزیت دریایی یک روش از حمل و نقل است که چندین هزار تن کالا را از طریق لنچ های باری  . کشتی های ترانزیتی از نقطه ای به نقطه دیگر می برد. این روش از حمل و نقل بیشتر در ترانزیت بین المللی کاربرد دارد و یا در کشور هایی که مرز های آبی زیادی دارند در ترانزیت داخلی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. ترانزیت دریایی  روشی بسیار آسان تر و کم خطر تر از ترانزیت زمینی است و تنها خطر آن امکان غرق شدن بار در زیر دریاست. نمونه این روش از ترانزست را می توان در کشور خودمان در بندر رجایی، بندر چابهار، بندر امام و بندر ماهشهر دید که سالانه چندین هزار تن کالا را وارد و یا از کشور صادر میکنند.
  • ترانزیت هوایی: حمل و نقل هوایی یکی از مهمترین روش های حمل و نقل در سراسر دنیاست که تمام کشور های جهان از این روش ترانزیت استفاده میکنند. عموما از روش حمل و نقل هوایی به دلیل سرعت بالای انتقال استفاده می شود. بیشتر برای انتقال محصولات کشاورزی که ظرف چند روز خراب می شوند و یا کالا های مشابه که زمان در فرایند نقل و انتقال آنها مهمترین فاکتور محسوب میشود از روش ترانزیت هوایی استفاده می شود. اگر ما کالایی با تناژ زیر 1 تن داشته باشیم و بخواهیم از روش های زمینی ترانزیت استفاده کنیم باید تحت قوانین « گروپاژ» این کار رابکنیم و در این فرایند چند ماه وقت لازم است تا کالا به مقصد برسد، به همین خاطر در اکثر موافق برای کالاهای خاص یا کالا هایی که خریدار و سفارش دهنده نیاز فوری به دریافت آن دارد از روش ترانزیت هوایی استفاده میشود.

ترانزیت داخلی گمرک

ترانزیت داخلی یک فرایند است که در طی آن کالا هایی که وارداتی هستند و هنوز ترخیص نشده اند و عوارض و حقوق آنها پرداخت نشده از یکی از گمرکات مرزی به یک گمرک دیگر در داخل کشور و تحت نظارتش دقیق گمرکی ایران حمل می شوند تا در آن گمرک ترخیص شده و در اختیار سفارش دهنده کالا قرار بگیرند. به این فرایند « ترنشیپ» گفته می شود که مسئله اصلی نظارت دقیق و کامل گمرک بر نحوه عملکرد و اعمال قوانین و مقررات گمرکی است.

نظارت در این فرایند از آنجایی صورت میگیرد که اطمینان حاصل شود که کالا پیش از رسیدن به مقصد و ترخیص، دخل و تصرفی در آن صورت نگرفته باشد.

 

ترانزیت داخلی کالا

عوامل چندی برای انتخاب ترانزیت داخلی کالا وجود دارد که به برخی از مهمترین آنها اشاره می کنیم:

  • انتخاب روش ترانزیت داخلی ، یکی به این دلیل است که صاحب کالا یا کسی که کار ترخیص را انجام میدهد به دلیل سابقه کاری و تجارب گذشته و آشنا بودن با شرایط و ضوابط ترخیص کالا در گمرک مورد نظرش اقدام به ترانزیت کالا به آن گمرکات میکند.
  • در مواقعی صاحب کالا جهت جلوگیری از آسیب دیدن کالا یا تخلیه و بارگیری اضافی در گمرک ورودی ترجیح میدهد که بخصوص در انتقالات وارداتی دریایی حمل با کانتینر انجام شود. و محصولات از کانتینر تخلیه نشوند تا مقصد.این روش باعث میشود امکان آسیب دیده گی کالا بسیار کاهش پیدا کند.
  • در ترانزیت داخلی سه روش مختلف وجود دارد که اطلاع از هر یک از روش های حمل نقل الزامی می باشد. قوانین و مقررات هر یک از روش های ترانزیت داخلی( زمینی، دریایی، هوایی) پروسه انتقال و ترخیص کالا را بسیار پیش می اندازد.
  • آگاهی از هزینه های ترانزیت داخلی و انتخاب هر یک از روش ها به عوال متعددی بستگی دارد مثل: نوع کالا، حجم کالا، ارزش کالا، شیوه ای که برای ترانزیت کالا انتخاب می شود، مسیر ترانزیت کالا و فاصله میان مبدا و مقصد.
  • ترانزیت داخلی کالا به روش شخصی هزینه های بسیاری را برای صاحب بار خواهد داشت به همین دلیل سپردن امور ترانزیتی به یک شرکت معتبر حمل و نقل و ترانزیت در زمان و هزینه شما صرفه جویی می کند. بعلاوه اگر خطری متوجه محموله شود به دلیل پوشش بیمه ای شرکت های ترانزیتی خیال صاحب بار را راحت می کند.

خواندن مطلب درمورد ترخیص کالا از گمرک : ترخیص کالا از گمرک

ترانزیت داخلی اداری

در زمان ورود بار ترانزیتی به داخل مرز های کشور «متصدی حمل»که صاحب کالا او را انتخاب کرده است با در دست داشتن مدارک لازم و تنظیم اظهار نامه گمرکی در ارتباط با ترانزیت،اقدام به ثبت درخواست اجازه ترانزیت داخلی به گمرک میکند.

مدارک لازم جهت گرفتن اجازه نامه ترانزیت داخلی به شرح زیر می باشد:

  1. فاکتور فروش کالا
  2. گواهی مبدا
  3. لیست عدلبندی
  4. پروانه بهره برداری( که شرکت های تولیدی باید در اختیار داشته باشند)
  5. بارنامه
  6. گواهی ثبت سفارش
  7. ترخیصیه

مراحل ترانزیت داخلی

مراحل ترانزیت داخلی به شرح زیر می باشد:

ابتدا و بعد از دریافت نمودن اظهار نامه و سایر مدارک توسط گمرک ، کالا مورد ارزیابی دقیق قرار میگیرد تا از منطبق بودن کالا با اظهار نامه و مدارک مربوط به بار اطمینان حاصل شود.

پس از آن مبلغی توسط متصدیان حمل بار جهت ضمانت برای رساندن کالا به مقصد، بدون دخل و تصرف در زمان جابجایی از صاحب بار گرفته میشود. این مبلغ بسته به اینکه کالا تجاری است یا تولیدی، ارزشی که کالا دارد، کاربرد آن کالا، میزان حقوق ورودی کالا و… متغیر بوده و پس از برررسی های دقیق این مبلغ شناسایی می شود.

البته با توجه به زیاد بودن مبلغ های تضمین کالا و تنوع و تعدد کالا هایی که بواسطه ترانزیت نقل و انتقال میابند ، نمی توان معادل ریالی دقیقی برای تضمبن تعیین کرد، به همین جهت شرکت های باربری معمولا قراردادی را با شرکت های بیمه ( مورد تایید گمرک) منعقد کرده و برای هر پروژه ضمانت نامه های لازمه را برای گمرک دریافت میکنند که به آن «بن ترانزیت» گفته میشود.

پس از گذراندن این مراحل مجوز بارگیری و ارسال محموله صادر شده و پیش از آنکه ترانزیت از  گمرک خارج شود یک بار دیگر کالا مورد بازرسی قرار میگیرد.

محموله ارسالی بایستی طبق برنامه زمانی پروانه ترانزیت به گمرک مقصد برسد. اگر این زمانبندی به هر دلیل دچار تاخیر شود محموله ذیل کالا های مضنون به کالای قاچاق قرار گرفته و در کمرک مقصد مورد بازرسی بسیار موشکافانه و دقیق قرار میگیرد.

این بررسی ها به این علت است که محموله ارسالی در میانه راه مورد دخل و تصرف قرار نگرفته باشد.

اما پس از آنکه محموله به گمرک مقصد رسید یک کارشناس در آنجا بار را بررسی و وضعیت محموله با آنچه در اسناد و مدارک و پروانه ترانزیت درج شده است مطابقت میدهد که مقایرتی در آن وجود نداشته باشد و پس از گذراندن این مرحله قبض انبار گمرک  مقصد صادر میشود تا صاحب محموله کالای خود را ترخیص کند.

موقعیت مکانی شرکت الیت آریا

طرزالعمل ترانزیت داخلی

وقتی محموله ای از خارج از کشور وارد مرز های کشور می شود به یکی از گمرک های مشخص شده انتقال داده می شود. اگر نیاز به انتقال کالا از یک گمرک داخلی به گمرک دیگر باشد کلا در گمرک اولیه بارگیری شده و معمولا از طریق مرز های زمینی به گمرک ثانویه فرستاده و در آنجا تخلیه میشود.به این عمل ترانزیت داخلی گفته می شود. در ترانزیت داخلی حتما نباید ترانزیت کالا توسط فرد وارد کننده انجام شود.

شرکت هایی وجود دارند که تمامی امور و مراحل ترانزیت داخلی را بر عهده می گیرند. در واقع می توان گفت که فرایند ترانزیت داخلی احتیاجی به ثبت سفارش ندارد و بدون اخذ آن نیز قابل انجام است.

در زیر به مدارک مورد نیازی که برای انجام مراحل ترانزیت داخلی نیاز داریم اشاره می کنیم:

  • گواهی مبدا
  • فهرست عدل بندی
  • قبض انبار گمرک
  • فاکتور های فروش
  • بارنامه
  • گواهی ثبت سفارش
  • ترخیصیه

شرکت ترانزیت داخلی الیت آریا جم

ترانزیت داخلی شرکت الیت آریا جم سالیان زیادی است در  کشور فعال بوده و در هر نقطه ای از ایران آماده ارائه خدمات ترانزیت داخلی به مشتریان خود است. این شرکت دارای شبکه گسترده ای از کارگزاران محلی است که در مهمترین بنادر، مراکز گمرکی و نقط مرزی مستقر هستند و آماده ارائه خدمات ترانزیتی به تجار و صاحبین محترم کالا می باشند.

از مناطقی که شرکت الیت آریا جم در آنها مرکز خدمات دهی ترانزیتی دارد می توان به بندرعباس، بندربوشهر، بندرخرمشهر، مناطق ویژه اقتصادی، سلفچگان، تهران، فرودگاه امام خمینی، اصفهان و…. اشاره کرد.

نکات پایانی و جمع بندی

در دنیای امروز و اقتصاد رو به گسترش کشور های در حال توسعه نیاز روز افزون بازار به صنعت حمل و نقل برد و گسترش چشم گیری داشته است. ظهور شرکت ها و موسسات حمل نقل در سراسر نقاط یک کشور نشانگر اهمیت این حوزه می باشد. ترانزیت کالا که توسط شرکت های حمل و نقل انجام می شود داری مزیت هایی چون صرفه جویی در زمان و پول، اطمینان و آرامش تجار و صاحبان کالا از سالم و به موقع به مقصد رسیدن کالاهایشان، پوشش بیمه ای شرکت های حمل بار در صورت آسیب دیدن محموله ها. و… می باشد. پس می توان گفت بهترین روشی که صاحبین کالا می توانند از طریق آن در زمان و سرمایه خود صرفه جویی کرده و با اطمینان و خیال راحت از حمل به موقع کالا و به مقصد رسیدن آن طبق زمانبندی، حمل کالای خود به شرکت های ترانزیت داخلی بسپرند .

سوالات متداول ترانزیت داخلی

وقتی از ترانزیت داخلی صحبت میکنیم منظورمان جابجایی کالایی در تناژ بالا  و در داخل مرز های کشور از نقطه ای به نقطه دیگر است که معمولا بواسطه حمل و نقل زمینی انجام می شود.

  • ترانزیت زمینی
  • ترانزیت دریایی
  • ترانزیت هوایی

شرکت الیت آریا جم یکی از معتبر ترین شرکت های ترانزیت خارجی و حمل و نقل بین المللی می باشد جهت برقراری ارتباط با این شرکت می توانید با شماره  02158741 تماس برقرار نمایید.

  • گواهی مبدا
  • فهرست عدل بندی
  • قبض انبار گمرک
  • فاکتور های فروش
  • بارنامه
  • گواهی ثبت سفارش
  • ترخیصیه